dimecres, 18 d’abril del 2007

Montserrat

A Montserrat hi trobem una de les essències de l'ànima de Gaia, pujant dins de l'aèri, avançant en mig de les enormes pedres, et sumergeixes en un espai únic, que et porta molt més enllà de la pròpia història geològica d'aquest massis de peculiars formes. Deu quilòmetres de longitud i uns cinc d’amplada, amb un perímetre d’uns 25 quilòmetres i una superfície total de 45 quilòmetres quadrats componen aquest espai.
El cim de Sant Jeroni (1.236 m), ofereix un extraordinari panorama des dels Pirineus al mar (fins i tot els dies de visibilitat excepcional es veu Mallorca) i, separat d'aquest pel coll de Migdia, els Ecos, amb 1.220 m. aquest coll de Migdia, al centre del qual s'alça la punxeguda Talaia, divideix la serra en dues parts gairebé iguals: l'oriental, amb la zona de Santa Magdalena i les serres de Santa Maria, la zona de Sant Salvador i els Flautats, incloent, al principi, el popular monòlit del Cavall Bernat; l'altra, l'occidental, la zona dels Ecos, els Frares Encantats i l'afiligranada zona de les Agulles, incloent el característic coll de Port. El cim de Sant Jeroni (1.236 m), ofereix un extraordinari panorama des dels Pirineus al mar (fins i tot els dies de visibilitat excepcional es veu Mallorca) i, separat d'aquest pel coll de Migdia, els Ecos, amb 1.220 m. Muntanya de Montserrat.

A Motserrat hi ha un munt d'itineraris per recòrrer, a peu pla o en vertical, cada racò tè el seu encant i la càrrega de les nombroses llegendes d'aquesta muntanya, diuen que aquelles persones que es dedicaven a les arts endivantòries, quan veien que la seva "intuició" minvava, la recuperaven entre aquestes pedres "encimentades", reposaven la seva força, om creia que aquesta muntanya emanava una força continua i de manera més intensa el 27 de cada mes....

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,
hem localitzat el teu bloc, i veiem que coneixes xarxa santboiana.

Si ets de Sant Boi et donarem d'alta a xarxasantboiana.

L'equip de xarxa santboiana.