divendres, 22 de juny del 2007

Les papallones


Les papallones es caracteritzen per tenir unes ales cobertes d'escates que poden ser de molts colors. Les papallones viuen actualment en tots els continents, des del nivell del mar fins a les més altes muntanyes, des dels tròpics fins a les regions àrtiques. Per aquesta raó i per que són ben conegudes són uns del millors organismes que indicadors de l'estat de l'ànima de Gaia. Les papallones són el resultat d'una espectacular metamorfosi, a l'inici del cicle vital d'una papallona, comença dins d'un ou, després neix com eruga, s'alimenta, i esdevé crisàlide on fa la gran transformació per acabar sent la papallona que xucla nèctar de flors i fruites madures cotribuint de manera important a la polinització. El cicle vital s'acaba, i la papallona mora, quan s'aparella i la famella produeix els ous que seràn erugues.
Les espècies més grans i espectaculars pels seus colors viuen a les regions subtropicals. Les menys vistoses són les nocturnes, solen ser més petites i de colors discrets i apagats. Els colors de les papallones poden tenir diferents funcions, com per exemple servir per camuflar-se, o bé espantar un depredador imitant els ulls d'un gran animal. La papallona d'aquest post vivia a Cornellà, concretament al Parc de Can Mercader.

Posted by Picasa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre m'han semblat precioses, les papallones. Em fa l'efecte, però, que quan jo era nano se'n veien moltes més que ara. Espero que no ens les estiguem carregant, també!